skip to Main Content

Üdvözlöm az oldalamon. Szabó József avezetésoktató vagyok. Az oktatást, először szakmai vonalon autószerelő tanulókkal kezdtem. Majd a tehergépkocsi jogsim megszerzésekor, az oktatóm javaslatára vágtam bele a járművezető oktatásba. Először, 1990-ben még csak a gyakorlati oktatói oklevelet szereztem meg. Majd 1995-ben a műszak és a KRESZ elméleti oktatói képesítésre is levizsgáztam. Ettől kezdve úgy tanteremben, mint a rutinpályán és az utcán sok tanulót készítettem fel az előtte álló vizsgára.

Tanteremben M, A, B, C, D, és a B+E, C+E kategóriákra jelentkezőket oktatok műszaki és közlekedési ismeretekre. Míg a forgalomban, csak a B kategóriára jelentkezőket oktatom, a forgalmi helyzetek szabályos és főként biztonságos megoldásának elsajátítására.

Sok autósiskolánál megfordultam eddigi pályafutásom alatt, nem mintha vándormadár lennék, csak sok helyre hívtak dolgozni úgy tanterembe, mint a forgalomba, ha szükségük volt egy türelmes tapasztalt oktatóra.
Nem riadok meg a kihívásoktól.

Ahonnan emlékezhetnek rám: MHSZ, Bellaria-, Mecsek-, Baranya-, Jogosítvány-, ÚjVanplusz-, Pannon-, B+T-, Sprint-, Dekra-, ATI-autósiskola.

Nem tartom helyesnek? Jónak? Ha oktató és tanítványa baráti viszonyba kerül az oktatás folyamán. Persze a jó hangulat kell. De a véleményem, hogy avezetésoktató tisztje a kocsiban az oktatás során, hogy a tanonc hibáira hívja fel a figyelmet  mindahányszor.

Jelenleg egy 2014-es évjáratú fehér színű Suzuki SX4-el oktatok. (kép)

Amivel még emlékezhetnek rám:

Képzéseim:

  • Konzultációs KRESZ oktatás.
  • Felkészítés KRESZ vizsgára bármely kategóriában
  • Közlekedési szabályok értelmezésének elősegítése, magyarázata
  • Gyakorlati vezetés oktatás B kategóriában tanulóknak
  • Vezetés oktatás már engedéllyel rendelkezőknek
  • Emelkedőn elindulás oktatás
  • Pécs sajátosságait figyelembe vevő, hegyi oktatás
  • Autópályás képzés
  • Deffenzív vezetési stílus oktatás
  • Költséghatékony, környezetkímélő vezetési stílus oktatás

Elég régóta tevékenykedek ezen a területen. A sok év alatt többen megkerestek, hogy az élethelyzetük változása miatt újból szükségessé váló, de megkopott közlekedési és vezetési ismeretüket felfrissítsék.

Nagy megnyugvással és örömmel teljesítem az ilyen irányú megkereséseket. Felelősségteljes magatartásnak tartom, ha valaki képes felismerni, belátni, hogy szakember segítségére van szükségére.

Nehezen is érthető, hogy ha a mosógép, TV romlik el, vagy az ablak törik ki, szakembert hívnak, hogy akkor, ha a meglevő tudás, készség romlik, miért nem szakemberhez fordulnak. Sokkal olcsóbb, mint autószerelőre, karosszériásra, vagy netán büntetésre, ne adj isten ügyvédre kellene költeni.

Back To Top