skip to Main Content

Mi van akkor ha?
(kattintson a részletekért)

Ha a háziorvos az orvosi vizsgálaton a Snellen-tábla olvasásánál hibát vél felfedezni a látással, el fogja küldeni szemészetre a jelentkezőt. Ebből fakadóan, nem tudja az iskola felvenni tanfolyamra.

AVEZETÉSOKTATÓ ezért van! Megtanítsa nem csak autót vezetni, hanem közlekedni is!

Ha a vezetés tanulás szempontjából merül fel a kérdés, ugyan olyan nehéz erre válaszolni, mint ha magán használatról lenne szó. Kinek hogy, kinek a kicsi is elég, kinek a nagy is kevés. A kormányzásban, parkolásban, irányjelzésben, körültekintésben nincs jelentősége az autó üzemanyag felhasználásában.

Ha nem tantermi képzést választott, hanem úgymond Elearningest, akkor is van lehetőség személyes konzultációra, az iskola által biztosított KRESZ oktatóval. AVEZETÉSOKTATÓ erre is megoldás lehet.

Egy újabb 4600 Ft vizsgadíj befizetésével, van lehetőség újbóli vizsgaidőpont kérésre a KAV irodán. Arra is van lehetőség, hogy az esetlegesen lejárt internetes képzést meghosszabbítani, és újból átnézni nem világos részeket.
Ami fontos, hogy a sikeres KRESZ vizsga, a tanfolyam megkezdését követő 1éven belül meg kell, hogy legyen. Különben előröl kell kezdeni az elméleti oktatástól.

A tanfolyam megkezdésétől számított max. 9 hónapon belül kell egy elméleti vizsgát tenni. Ha az a vizsga nem sikerül, még van max. 3 hónap a próbálkozásra.

Tehát a tanfolyam kezdéstől számított 1 éven belül kell legalább meglennije az elméleti vizsgának. Ha kicsúszik ebből az időből, de az orvosi alkalmasságija még érvényes, ami 50 éves életkor alatt 10 év, akkor újabb elméleti képzés procedúrával előröl indul az egész.

Az orvosik érvényessége és ezzel a már megszerzett jogsi érvényessége:

  • 50-60. életkorig 5év.
  • 60-70-ig 3év,
  • 70 év felett 2 év

Az autós iskolába való beiratkozás előtt lehet oktatót keresni, mint például AVEZETÉSOKTATÓ, de nem szükséges. A beiratkozáskor, az iskola ügyintézőjétől lehet tájékozódni az iskolánál levő oktatókról és az általuk használt autóról.

Minél többrétű a kívánság (milyen legyen az oktató, nő vagy férfi; milyen legyen az autó diesel, vagy benzin; milyen színű legyen az oktató haja és kocsijának színe; viseljen e nyakkendőt, esetleg CSOKORNYAKKENDŐT) annál nehezebben fog indulni a kezdés.

Pl.: csokornyakkendőt városunkban, de talán az országban is egyetlen oktató visel, AVEZETÉSOKTATÓ

AVEZETÉSOKTATÓ-val is előfordulhat ilyen, bár még nem nagyon volt rá példa. De ha mégis, meg van a lehetőség oktató váltásra, minden egyéb plusz költség nélkül.

Egyébként AVEZETÉSOKTATÓ javasolni is szokott oktató cserét, a 3. sikertelen forgalmi vizsgát követően. A véleménye szerint, valami nem jó, ha ennyi alkalomból sem sikerül a célba érés. Más oktató, máshogy magyarázva, esetleg megértés, jó szó helyett, korbácsot használva, eredményesebb lehet.

Ha eddig nem szerezte meg a biztos elinduláshoz, a sebességváltáshoz, a bólintás nélküli megálláshoz szükséges képességeket, akkor ebben az időszakban, nem csak h felesleges, de akár veszélyes is lehet.

Tudniillik, hogy ha a másik kocsiban nincsen pótpedál, akkor a segítő személynek nem sok lehetősége van a kialakult helyzetet kezelni. Sőt akár, ha a rendőrnek is közbe kell avatkozni, akkor a már meglevő, de még a meg nem szerzett jogsi is veszélybe kerülhet. Jogtalan vezetésátengedés címszóval.

Back To Top